РМЦФЗН " Спорт для всіх" Печать
  
20_1420_1220_1320_11
   
20_15
Згідно з Законом України «Про фізичну культуру і спорт» , на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 р. № 49  «Про утворення центрів фізичного здоров»я  населення  «Спорт для всіх» відповідно до статей 26,54 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» , з метою створення умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом та підвищення ефективності і фізкультурно-оздоровчої роботи в місті Рівному в березні  2004 року був створений Рівненський міський центр фізичного здоров»я населення «Спорт для всіх».
Рівненський міський центр фізичного здоров»я «Спорт для всіх» - це спеціалізована бюджетна організація , уповноважена державою брати участь у реалізації державної політики у галузі фізичної культури і спорту шляхом проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності з населенням за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.
Основною метою діяльності Центру є створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом, задоволення їх потреб в оздоровчих послугах за місцем проживання та в місцях масового відпочинку .
Основним принципом діяльності Центру є законність, дотримання і захист прав людини, індивідуальний підхід, доступність, відповідальність за дотримання етичних та правових норм, добровільність участі у заняттях фізичною культурою та спортом.
 
Основними завданнями Центру є :
  • залучення широких верств населення до регулярних оздоровчих занять, надання фізкультурно-спортивних послуг, поєднання масових та індивідуальних форм організації фізкультурно-спортивної роботи за місцем
    проживання та в місцях масового відпочинку населення ;
  • формування у громадян потреб рухової активності та створення та створення умов для їх задоволення ;
  • просвітницька робота з питань оздоровлення населення фізичною культурою і спортом ;
  • організація та проведення змагань, конкурсів, показових виступів, фестивалів, спортивних свят, інших заходів за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення ;
  • облаштування  фізкультурно-оздоровчих і противних споруд за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення .
Основним комплексним фізкультурно - масовим заходом міського центру «Спорт для всіх» є проведення комплексної спартакіади серед підліткових клубів за місцем проживання з 7 видів спорту ( настільний теніс, шахи, шашки, футбол, легка атлетика, стрітбол, дартс).
З метою активного проведення дозвілля серед дітей дошкільного віку проводиться комплексна спартакіада серед дошкільних навчальних закладів міста Рівного та змагання «Веселі старти дошкільнят».
З метою залучення всіх верств населення до занять фізичною культурою та спортом, розвитку масового спорту та пропаганди здорового способу життя проводяться спортивно-масові заходи з нагоди : Дня Захисника Вітчизни, Дня Батька, Дня Молоді, Дня Конституції, Міжнародного Дня захисту дітей, Дня Матері, Дня Міста, Дня Незалежності, Дня фізичної культури та спорту з (шахів, шашок, гирьового спорту, армспорту, настільного тенісу, футболу, стрітболу, пляжного волейболу, дартсу, велотріалу, скейтбордингу та інші).
Рівненський міський центр «Спорт для всіх» проводить заходи по облаштуванню спортивних майданчиків в рамках проведення місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», та облаштуванню безкоштовних ковзанок в місцях масового відпочинку населення в зимовий період.
Команди з міста Рівного приймають участь в фестивалях обласного центру фізичного здоров»я населення «Спорт для всіх» серед ветеранів фізичної культури та спорту, серед вихованців підліткових клубів, серед сімей.